Τύποι ακουστικών

1.Οπισθοωτιαία Ακουστικά – Behind the Ear (ΒΤΕ)

Τα ακουστικά βαρηκοΐας πίσω από το αυτί BTE, χρησιμοποιούνται για μέση έως βαριά απώλειας ακοής. Τοποθετούνται πίσω στο αυτί και συνδέονται με τον ακουστικό πόρο με σωληνάκι. Είναι τα πλέον ισχυρά, και τα πιο ανθεκτικά με μεγαλύτερο χρόνο ζωής. Η χρήσης τους είναι αρκετά εύκολη ακόμα και από ανθρώπους που φορούν γυαλιά.

   • Οπισθοωτιαίο – BTE
        
   • Οπισθοωτιαίο μεγάλης έντασης –  Power Plus BTE
   • Μικρό Οπισθοωτιαίο – Mini BTE

2. Ακουστικά Ανοιχτής Εφαρμογής – Receive in Canal (RIC)

Τα ακουστικά ανοικτής εφαρμογής τύπου RIC μοιάζουν με τα οπισθοωτιαία τύπου ΒΤΕ. Η διαφορά τους είναι ότι το μεγάφωνο είναι τοποθετημένο μέσα στον ακουστικό πόρο, εξού και το όνομά τους και η σύνδεση με αυτό γίνεται με ψιλό και διακριτικό καλώδιο. Ο συγκεκριμένος τύπος ακουστικών είναι κατάλληλος για άτομα με σχεδόν καλή ακοή στις χαμηλές συχνότητες , και ήπια έως μετρίως σοβαρή απώλεια ακοής στις υψηλές συχνότητες. Λόγω λοιπόν αυτών των χαρακτηριστικών, τα ακουστικά αυτού του τύπου είναι ελαφριά, μικρά και διακριτικά καθιστώντας τα, πιο καλαίσθητα από τα bte ακουστικά.

   •  Ανοιχτής Εφαρμογής – RIC
   • Μικρού μεγέθους Ανοιχτής Εφαρμογής – micro RIC
   • Πολύ Μικρού μεγέθους Ανοιχτής Εφαρμογής – mini RIC

3.Αθέατα Ακουστικά – Invisible in Canal (IIC)

Τα αθέατα ακουστικά βαρηκοΐας IIC είναι η τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε θέμα μεγέθους και είναι κατάλληλα για απώλειες ακοής μικρού βαθμού . Τοποθετούνται βαθύτερα από τα CIC ακουστικά καθιστώντας τα «αόρατα». Κατασκευάζονται κατά παραγγελία για κάθε χρήστη, αλλά ταιριάζει σε συγκεκριμένα μεγέθη αυτιών.

 

4. Ενδοκαναλικό Ακουστικό – Completely Ιn Canal (CIC)

Τα ενδοκαναλικά ακουστικά CIC, είναι κατάλληλα για απώλειες ακοής μικρού έως και σοβαρού βαθμού. Τα CIC ακουστικά είναι τα  μικρότερο και λιγότερο ορατά ακουστικά βαρηκοΐας. Τοποθετούνται μέσα στο αυτί, και περιορίζουν προβλήματα θορύβου του αέρα.
Κατασκευάζονται κατά παραγγελία για κάθε χρήστη.

 

5.Ενδοκαναλικό Ακουστικό – Ιn the Canal (ITC)

Τα ενδοκαναλικά ακουστικά ITC, είναι κατάλληλα για απώλειες ακοής μικρού έως και σοβαρού βαθμού. Είναι μικρότερα και λιγότερο ορατά από τα ΙΤΕ ακουστικά, και ανάλογα τον μοντέλο, έχουν δυνατότητες ασύρματης σύνδεσης, ρυθμιστή έντασης κτλ. Κατασκευάζονται κατά παραγγελία για κάθε χρήστη.

 

6. Ενδοωτιαίο Ακουστικό – In the Ear (ITE)

Τα ενδοωτιαία ακουστικά  ITE,είναι κατάλληλα για απώλειες ακοής μικρού έως και σοβαρού βαθμού. Εφαρμόζονται στο εξωτερικό μέρος του αυτιού, ώστε να είναι ευκολότερη η χρήση τους. Κατασκευάζονται κατά παραγγελία για κάθε χρήστη.