Συχνές ερωτήσεις

Πως είμαι σίγουρος ότι χρειάζομαι ακουστικό βαρηκοΐας;

Το πρώτο βήμα είναι να κλείσετε ένα ραντεβού με τον Ω.Ρ.Λ. γιατρό ή αλλιώς με εμάς δωρεάν, ώστε να εκτιμηθεί η κατάστασή σας.

 

Σφυρίζουν  τα ακουστικά;  

Το «σφύριγμα» οφείλεται σε:

1.     Παλιάς τεχνολογίας ακουστικά. Πλέον έχουν αντικατασταθεί με ψηφιακά 

2.     Λανθασμένης ή και κακής εφαρμογή στον ακουστικό πόρο. Η εμπειρία και η εξειδίκευση μας, σας εγγυάται για άριστο αποτέλεσμα.

Πόσο κοστίζουν τα ακουστικά;

Τα σύγχρονα ψηφιακά ακουστικά βαρηκοΐας ξεκινούν, με την συμμετοχή του ταμείου σας, από 200 € και αναλόγως των αναγκών, ανεβαίνουν σε τεχνολογία και αξία. Αναμφισβήτητα το ψηφιακό οικονομικότερο ακουστικό  δίνει καλύτερα αποτελέσματα σε σχέση με τα παλιότερα -αναλογικά- ακουστικά.

Το «φοράω» και ακούω τα πάντα;

Τα ακουστικά βαρηκοΐας, αποτελούν βοήθημα ακοής, και οχι νέο αυτί. Δεν είναι δυνατή η πλήρης επαναφορά στη φυσιολογική ακοή αλλά η κατά μεγάλο ποσοστό υποβοήθησή της. Πρώτα απο όλα απαιτείται υπομονή για προσαρμογή στην νέα κατάσταση.Ο ακριβής χρόνος προσαρμογής εξαρτάται άμεσα από την ηλικία του χρήστη και από την διάθεση του ιδίου και του περιβάλλοντός του να προσαρμοστεί. 

Όσες παρατηρήσεις θα υπάρχουν μετά τις 15 ημέρες πρέπει να τις αναφέρετε στο πρώτο ραντεβού μετά την εφαρμογή που θα έχετε με τον ακουοπροθετιστή και εκείνος με τη σειρά του θα προβεί στις κατάλληλες ρυθμίσεις οι οποίες θα φέρουν πιο κοντά αυτό που ακούτε με αυτό που θέλετε. 

Χρειάζομαι δύο ακουστικά βαρηκοΐας;

Ειδικές μελέτες και έρευνες δείχνουν ότι ο εγκέφαλος για να συνθέσει την πλήρη ακουστική εικόνα πρέπει να λαμβάνει νευρικά ερεθίσματα και από τα δύο αυτιά.  Με την χρήση ακουστικών και στα δύο αφτιά πετυχαίνουμε αναγνώριση της κατεύθυνσης των ήχων, μεγιστοποίηση ή κατανόηση της ομιλίας, καλύτερη κατανόηση σε θορυβώδες περιβάλλον και μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση στην επικοινωνία.

Σε περίπτωση, βέβαια που επιλέξουμε ένα σωστό ακουστικό, αυτό θα μας βοηθήσει πολύ περισσότερο από ότι ,κανένα ακουστικό.

 

Το αφτί μου, με την χρήση ακουστικού θα «τεμπελιάσει»;  

Τα ακουστικά βαρηκοΐας σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να βλάψουν την ακουστική μας ικανότητα. 

Αντίθετα επηρεάζει άμεσα την ακουστική λειτουργία και αντίληψη. 

Τι γίνεται με τηλεόραση, κινητό, σταθερό;

1.Τηλεόραση: Η τηλεόραση αποτελεί ένα δύσκολο τομέα αποκατάστασης της ακοής. Τα αποτελέσματα εξαρτώνται άμεσα από την άρθρωση των ομιλητών και την καθαρότητα των τηλεοπτικών συνομιλιών. Σε περιπτώσεις γρήγορων συνδιαλέξεων με επικαλυπτόμενες φωνές, έντονης μουσικής υπόκρουσης ή θορύβου, τα αποτελέσματα μειώνονται.

2. Πως μιλάμε στο τηλέφωνο με ένα ακουστικό; Ένα απο τα μικρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες ακουστικών βαρηκοΐας bte είναι η ομιλία στο τηλέφωνο. Είναι λάθος να τοποθετείται το τηλέφωνο πάνω στον ακουστικό πόρο

Η σωστή θέση είναι να τοποθετείται το τηλέφωνο κοντά στο μικρόφωνο του ακουστικού χωρίς να γίνεται επαφή.

3.Κινητό τηλέφωνο

Τα ακουστικά βαρηκοΐας παρουσιάζουν ορισμένες φορές ασυμβατότητα με τις συσκευές ασύρματης και κινητής τηλεφωνίας. Προτείνεται σαν προσωρινή λύση του προβλήματος η χρήση HandsFree ή η απευθείας εφαρμογή του τηλεφώνου στον ακουστικό πόρο.